АКТУАЛЬНО

Роман Сміяненко: кому “заніс” начальник служби відновлення Чернігівщини щоб не заважали красти

Начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури Чернігівській області – Сміяненко Роман Ігорович попав в поле зору правоохоронних органів після проведення перевірки Держаудитслужбою та виявлення масштабних розкрадань у його відомстві.

Нагадуємо, в першій частині нашого журналістського розслідування: “Відновлення на відкатах: хто наживається на відновлені Чернігівської області” ми опублікували дані взяті з висновку Держаудитслужби, щодо фактів розтрати коштів та побудови системи відкатів Романом Сміяненко.

Ситуація набула розголосу після того, як відомство Романа Сміяненко почало судитись з державними аудиторами, а матеріали справи включно з висновком аудиторів потрапили до суду.

Разом з тим, як повідомляють наші джерела в правоохоронних органах, Роман Сміяненко, за результатами виявлених правопорушень став фігурантом кримінальної справи N12023000000002079 від 08.11.2023 за ч. 3 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Також, за інформацією наших джерел, Роман Сміяненко використовуючи корупційні зв‘язки вирішив питання своєі недоторканності з керівництвом департаменту захисту національної державності та Головного управління 1 СБ України у розмірі 150 тисяч доларів США.

Слід зазначити що нещодавно НАБУ та САП реалізували материали відносно співробітників цього ж відомства та повідомили про підозру семи учасникам організованої групи, якою керував колишній начальник Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ Артем Шило.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ