АКТУАЛЬНО

Російські телевізори лишилися китайських компонентів

Китайські технологічні гіганти TCL і Xiaomi припинили постачання компонентів для виробництва телевізорів у Росію, що спричинило суттєві проблеми для місцевих виробників електроніки. Це рішення стало результатом побоювань перед можливими санкціями з боку США та Європейського Союзу.

Припинення постачання компонентів підтвердив директор зі стратегічного розвитку контрактного заводу STI Group Кирило Скворцов. “Китайська компанія працює з Росією, США та ЄС, TCL зробила вибір на користь країн з великими обсягами ринків”, – зазначив він.

За його словами, запасів компонентів для збирання телевізорів на підприємстві вистачить до листопада. Якщо проблему не буде вирішено, завод STI Group у Підмосков’ї може бути заморожений, додав Скворцов.

Китайські компанії змушені мінімізувати ризики вторинних санкцій, тому намагаються обмежити прямий імпорт товарів і деяких категорій комплектуючих до Росії.

Якщо тенденція відмови від поставок компонентів продовжиться, це призведе до скорочення обсягу ринку, дефіциту окремих категорій та зростання цін на телевізори – основного каналу пропаганди держави-агресора РФ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ