АКТУАЛЬНО

Глава КНР Сі Цзіньпін закликав французьких інвесторів робити вклади в китайську економіку

У ході телефонної розмови між Головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном та Президентом Франції Еммануелем Макроном оголошено про ініціативу КНР запрошувати більше французьких компаній для розвитку бізнесу в Китаї та сприяння інвестиціям у китайську економіку. Міністерство закордонних справ Китаю передає, що Сі висловив задоволення з проникненням більше французьких товарів на китайський ринок і закликав до створення справедливого та недискримінаційного бізнес-середовища для китайських компаній у Франції.

Голова КНР нагадав, що цього року виповнюється 20 років від установлення стратегічного партнерства між Китаєм і ЄС, і висловив надію, що Франція, як одна з провідних країн Євросоюзу, долучить зусилля до подальшого розбудовування відносин між Китаєм і ЄС. Сі також висловив готовність Пекіну до співпраці з Парижем в ООН та інших міжнародних організаціях.

У свою чергу, президент Франції висловив намір використати 60-ту річницю встановлення дипломатичних відносин з Китаєм як можливість для інтенсифікації високорівневих обмінів та розширення співпраці в різних сферах, таких як економіка, торгівля, авіація, гуманітарні та культурні обміни. Макрон підкреслив готовність Франції допомагати у розвитку всеосяжного стратегічного партнерства між ЄС і Китаєм, а також висловив сподівання на тісну співпрацю обох країн в рішенні глобальних проблем, зокрема на Конференції ООН зі зміни клімату та інших форумах.

До того ж, обговорюючи «палестино-ізраїльський конфлікт», обидва лідера висловили спільну позицію щодо необхідності запобігання подальшому загостренню ситуації та гуманітарної кризи. Вони підкреслили важливість реалізації “рішення про дві держави” як основного методу вирішення конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ