АКТУАЛЬНО

Росія буде представляти навчання НАТО як провокацію – звіт ISW

Росія активно залучає інформаційні ресурси для представлення масштабних навчань НАТО під кодовою назвою “Steadfast Defender 2024” як провокаційних, стверджує звіт американського Інституту вивчення війни (ISW). Зауважимо, що ці навчання триватимуть до кінця травня і залучать близько 90 тисяч військовослужбовців.

Російське Міністерство закордонних справ вже попередньо заявило, що навчання НАТО мають провокаційний та агресивний характер, демонструючи “демонстрацію сили” на “порозі Росії”. Звіт ISW вказує, що Росія намагається відволікти увагу від своєї власної агресивної риторики та поведінки, спрямованої на НАТО.

Аналітики також наголошують на тому, що російська інформаційна операція має на меті створити інформаційні передумови для майбутніх агресивних дій проти країн-членів НАТО та їхніх сусідів. Вони вважають, що Володимир Путін переслідує мету послабити та знищити НАТО, а не захищати Росію від існуючої загрози.

За даними ISW, останніми навчаннями подібного масштабу були Reforger у 1988 році та Trident Juncture у 2018 році. Навчання Steadfast Defender 2024 будуть фокусуватися на виконанні регіональних та оборонних планів НАТО, а також на розгортанні сил швидкого реагування Альянсу на східному фланзі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ