АКТУАЛЬНО

Росія оголошує про розширення КТО на прикордонні області

Російська влада розширила зону проведення так званої “контртерористичної операції” (КТО) на Брянську, Бєлгородську та Курську області. Це рішення було ухвалене надвечір п’ятниці у відповідь на заяви Національного антитерористичного комітету Росії про нібито спроби українських військових дестабілізувати ситуацію в цих регіонах.

Пропагандистські ЗМІ активно поширюють інформацію, що Україна вчинила “безпрецедентну спробу дестабілізації” у прикордонних з Україною російських областях. Водночас вони розповсюджують бездоказові заяви про нібито “терористичні атаки” з боку українських військових, які начебто призвели до жертв серед мирного населення та руйнування цивільних об’єктів у Курській області.

Наразі офіційних коментарів з української сторони щодо подій у Курській області не надходило. Це не перший випадок, коли російська пропаганда намагається звинуватити Україну в ескалації конфлікту на власній території, використовуючи необґрунтовані твердження та фальсифікації для виправдання своїх дій.

Оголошення “контртерористичної операції” у трьох областях може свідчити про зростаючу напруженість і вразливість Росії перед українськими діями на фронті. Це також може бути спробою влади РФ виправдати подальше посилення заходів безпеки і репресій на власній території, а також підтримати моральний дух своїх військових і громадян у контексті затяжного конфлікту.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ