АКТУАЛЬНО

Росія перекинула тисячі військовослужбовців для протистояння українському наступу в Курській області – CNN

Росія, ймовірно, перекинула кілька тисяч своїх військовослужбовців із фронтових позицій в Україні, щоб протистояти наступу українських сил на російській території. Цю інформацію повідомили американські чиновники в інтерв’ю CNN.

Джерела повідомили, що кілька підрозділів чисельністю щонайменше 1000 осіб кожний, очевидно, перемістилися в Курську область, де Україна почала операцію минулого тижня.

“Нам очевидно, що пан Путін і російські військові перекидають частину ресурсів, частину підрозділів у Курську область, щоб протистояти діям українців”, – заявив у четвер телеканалу CNN представник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Переміщення російських військ з України “не означає, що Путін відмовився від військових операцій у північно-східній частині України або навіть на півдні, у напрямку таких місць, як Запоріжжя. На цьому фронті все ще тривають активні бої”, – сказав Кірбі.

За оцінками офіційних осіб, на лінії фронту в Україні перебувають сотні тисяч російських військовослужбовців, тому відволікання кількох тисяч може не мати великого впливу в короткостроковій перспективі.

Росія також, мабуть, поки що не перекидає свої більші і краще підготовлені підрозділи з України до Курська, повідомили два інші джерела, знайомі із західною розвідкою.

Одне з цих джерел сказало, що Росія, мабуть, натомість зміцнює оборону Курська насамперед солдатами-строковиками, узятими з інших місць у Росії.

“Ми поки що не бачили істотних переміщень, і ми не можемо сказати, чи пов’язано це з тим, що вони тільки почали перекидати сили, чи у них просто немає сил для переміщення”, – сказало одне з джерел, знайомих з американською розвідкою.

Визнаючи обмежений успіх української операції “Курськ” наразі, численні американські та західні офіційні особи, знайомі з останніми розвідданими, попередили, що Україна навряд чи зможе утримувати цю територію тривалий час.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ