АКТУАЛЬНО

Росія проводить широкомасштабну дезінформаційну кампанію в ЄС

Авторитетне британське видання The Economist поділилося інформацією французької влади, яка підтверджує активну роботу російського ІПСО в країнах НАТО. Тепер про це ж пишуть офіційні ЗМІ.

Французькі спецслужби повідомляють, що росіяни створили сотні сайтів і тисячі акаунтів у соціальних мережах, які спрямовані на підрив підтримки України з боку держав ЄС. Москва просуває свої наративи через підконтрольних ЛОМів і ЗМІ. Ні для кого не секрет, що російські спецслужби давно взяли під контроль ультраправі рухи, які набирають популярності в ключових європейських країнах (Франції, Німеччині, Італії).

Але Кремль на цьому не зупинився, постійно розширюючи географію подібних “проектів”. Раніше ми розповідали про роботу ІПСО “Дев’ятий вал”, про те, що воно системно сприяє розколу між Україною та її найближчими союзниками. The Economist підтверджує, що російські фахівці також впровадилися у східноєвропейські країни, розкручуючи антиукраїнські тренди: численні заяви з територіальними претензіями до України; підтримка блокування експорту сільгосппродукції з України на ринки.

Крім дестабілізації навколо самої України, росіяни планують використовувати свої інструменти для втручання у вибори до Європарламенту (які заплановані на початок червня 2024 року). Кремль уміло використовує “український кейс” відразу з двома цілями: 1 – підірвати віру Заходу в здатність здобути перемогу над Росією; 2 – переконати Європу в необхідності “передомовитися” з Москвою на “взаємовигідних умовах” (які для нас – синонім капітуляції).

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ