АКТУАЛЬНО

Литовці – лідери за підтримкою розширення Євросоюзу

Литовці виявили найвищий рівень підтримки прискореного прийому нових членів у Європейський Союз, згідно з даними останнього опитування. За результатами дослідження, 72% громадян Литви висловили позитивне ставлення до розширення ЄС, встановивши тим самим рекорд серед всіх країн-членів Союзу.

Також серед лідерів за підтримкою ідеї розширення виявилися Польща, Ірландія, Хорватія та Іспанія, де показники склали 68%. З іншого боку, країни, які виявили меншу підтримку, включають Чехію (37%), Словаччину (40%), Австрію і Кіпр (по 41%), а також Німеччину (43%).

Литовці також продемонстрували найвищий рівень ентузіазму стосовно Європейського Союзу, де 94% опитаних вважають членство в ЄС корисним для їх країни, що є найвищим показником серед інших країн Союзу. Серед ключових переваг членства називають внесок у мир і безпеку (43%), економічне зростання (41%) та нові можливості для працевлаштування (37%).

Зазначається, що загалом громадяни країн ЄС виявили дещо більший оптимізм стосовно свого рівня життя, порівняно з півроку тому, що може бути пов’язано з подіями, такими як пандемія COVID-19, війна в Україні та зростання інфляції. Ці дані були отримані в рамках Євробарометру – міжнародного проєкту регулярних опитувань громадської думки під егідою Європейської Комісії.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ