АКТУАЛЬНО

Росія відмовляється від участі у наступному саміті щодо України

Російська Федерація оголосила про свою відмову від участі у наступному саміті, присвяченому питанням України, виражаючи свою незгоду з “ультимативною” формулою Президента України Володимира Зеленського. За словами заступника глави російського МЗС Сергія Галузіна, на цьому саміті планується “проштовхувати тупикову й ультимативну” ініціативу Зеленського, ігноруючи інші можливі варіанти.

У своїй заяві Галузін також висловив переконання, що такі саміти відображають “прояв шахрайства”, вказуючи на недооцінку ігноруванням інших ініціатив у міжнародних дипломатичних обговореннях. Він підкреслив, що Росія не приймає ультиматуми і не планує брати участь у таких подіях, які, за її думкою, неминуче призведуть до тупика і несприятливих результатів.

Ця відмова Росії від участі в наступному саміті щодо України відбувається на тлі недавніх міжнародних ініціатив, зокрема, в Швейцарії, де заступник Міністра закордонних справ РФ зазначив “провал”. Цей крок Росії вважається спробою відновити свої позиції та захистити свої інтереси у міжнародній арені, не приймаючи надмірно умовних угод чи умов від інших учасників.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ