АКТУАЛЬНО

“Росія закуповує Starlink в арабських країнах”, – нове перехоплення розмови військових РФ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило нове перехоплення розмови російських військових, з якого випливає, що системи супутникового зв’язку Starlink сили РФ закуповують в арабських країнах. Вартість закупівлі пристрою Starlink становить 200 тисяч рублів, що приблизно дорівнює двом тисячам доларів.

За словами одного із загарбників, “араби привозять все: дроти, вайфай, роутер…”. Це свідчить про залучення Росією засобів зв’язку, включаючи супутниковий інтернет Starlink, для використання у війні в арабських країнах. Росія відома також за використання “паралельного імпорту”, або контрабанди, що є частиною її стратегії.

Попередньо розголошені відомості про використання Starlink російськими військами на окупованій території України були названі помилковими Ілоном Маском, засновником SpaceX, компанії, яка розробляє і виробляє Starlink. Він стверджував, що SpaceX не постачає обладнання Росії.

У зв’язку з цим, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зауважив, що системи супутникового зв’язку Starlink надходять до Росії через треті країни, але наголосив на тому, що ніхто не стверджує офіційної участі SpaceX в цих поставках.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ