АКТУАЛЬНО

Міжнародна федерація хокею продовжила відсторонення команд із Росії та Білорусі

Міжнародна федерація хокею (IIHF) на засіданні 12 лютого розглянула питання щодо можливості повернення національних та клубних команд Росії та Білорусі до змагань. У зв’язку з ризиками для безпеки, пов’язаними з цим процесом, IIHF прийняла рішення продовжити їх відсторонення на наступний сезон.

За офіційним повідомленням IIHF, Росія та Білорусь не братимуть участі в чемпіонаті IIHF у сезоні 2024/2025, а також у фінальному олімпійському кваліфікаційному раунді, який має відбутися у серпні 2024 року. Федерація зазначила, що це рішення ґрунтується на ретельному аналізі ситуації та оцінці ризиків для безпеки.

Ухвалюватимуть рішення щодо можливого повернення Росії та Білорусі на сезон 2025/2026 IIHF планує у травні 2025 року. Федерація зазначила, що вона буде продовжувати відстежувати ситуацію та ухвалювати рішення на підставі актуальних обставин.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення допустити російських та білоруських спортсменів до Олімпіади-2024 у нейтральному статусі. Проте були встановлені обмеження щодо участі спортсменів у командних видах спорту та індивідуальних атлетів, які мають певні зв’язки з військовими організаціями або підтримали бойові дії.

Це рішення МОК викликало засудження з боку деяких країн та політичних діячів, які закликали засудити участь російських та білоруських спортсменів у Олімпіаді.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ