АКТУАЛЬНО

Росія звинуватила Україну у використанні західних ракет для удару по мосту в Курській області

Міністерство закордонних справ Росії заявило, що Україна нібито використала західні ракети для завдання удару по мосту через річку Сейм у Курській області. Згідно з повідомленням речниці МЗС РФ Марії Захарової, удар був нанесений з установки HIMARS, що призвело до руйнування мосту та загибелі волонтерів, які, за її словами, намагалися евакуювати мирних жителів.

“Вперше по Курській області було завдано ударів реактивними ракетами західного виробництва, ймовірно, американськими HIMARS. Внаслідок атаки на міст через річку Сейм Глушківського району він був повністю зруйнований, загинули волонтери, які надавали допомогу мирному населенню, що евакуюється,” – заявила Захарова. Вона також додала, що Україна зазнає “суворого покарання” за такі дії.

Українська сторона поки що не коментувала ці заяви. Однак українські офіційні особи раніше попереджали про можливі дезінформаційні кампанії з боку Росії, спрямовані на дискредитацію Збройних сил України в контексті боїв у Курській області.

Неодноразово наголошувалося, що Росія використовує пропаганду для створення фальшивих доказів проти України. Наприклад, нещодавно російські ЗМІ поширили відео, на якому, нібито, українські військові з нацистською символікою принижують чоловіка в Курській області. Згодом пропагандисти заявили, що цей чоловік був вбитий, і російські правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Проте МВС України провело розслідування і встановило, що чоловік, зображений на відео, є українцем, живий і неушкоджений. Це стало черговим прикладом використання Росією дезінформації для маніпулювання громадською думкою.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ