АКТУАЛЬНО

Росіяни за гроші переїжджають до окупованого Маріуполя

Андрющенко, радник мера Маріуполя, заявив про активні міграційні потоки росіян до цього міста на сході України. За його словами, ворожа влада Росії стимулює своїх громадян переїхати на українську територію, пропонуючи їм грошову винагороду та інші переваги, зокрема, квартири.

Громадяни Російської Федерації почали активно переїжджати в українську Донецьку область, частина якої тимчасово перебуває під контролем окупантів. Їх мотивують це робити за допомогою грошей.

За словами радника мера, захоплене місто активно намагаються заселяти жителями європейської частини Росії. Аби люди активніше покидали свої домівки й починали будувати життя наново на чужій території їх мотивують грошовими коштами.

“Росіянам платять за те, щоб вони приїжджали і жили в тимчасово окупованому Маріуполі. Тобто вони отримують гроші. За ці кошти вони можуть купити меблі та зробити ремонт. Окупанти видають ордери на квартири, які вони визнали безхазяйними. Така ось схема працює в Маріуполі. І вона досить активно просувається окупантами”, — заявив Петро Андрющенко.

Окремо радник мера Маріуполя додав, що самі росіяни також підтримують ідею того, щоб переїхати в захоплене українське місто. Різних мігрантів противник уже не закликає змінювати своє життя і продовжувати його в новому місті.

“Навпаки, зараз триває активна агітація на європейській частині території РФ про переїзд до Маріуполя. Їхня влада намагається дуже активно просувати цю ідею. І дивно те, що самим росіянам дуже подобається ідея з переїздом в окупований Маріуполь. Тобто вони приїжджають на руїни і заселяють наші квартири”, — продовжив Петро Андрющенко.

Нагадаємо, 29 березня радник мера Маріуполя також заявляв, що РФ може відкрити залізницю в окупації вже в травні. За його словами, противник не з нуля будує альтернативний маршрут для поліпшення логістики. До вторгнення на Донбас там уже була дорога, яка з’єднувала Маріуполь, Москву і Санкт-Петербург.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ