АКТУАЛЬНО

Росії передала Ірану ракетні комплекси “Іскандер”, балістичні ракети та засоби РЕБ

Іран нещодавно отримав від Росії значну партію військової техніки, включаючи оперативні тактичні ракетні комплекси “Іскандер”, балістичні ракети та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ). Це сталося після прибуття транспортного літака Іл-76 з Росії в Тегеран, повідомляє видання Haggin.az з посиланням на NBC.

Іран планує здійснити атаку на Ізраїль у день Тиша-Бе’ав — день катастрофи єврейського народу, який у 2024 році припадає на 12 та 13 серпня, повідомляє Sky News Arabia з посиланням на дані джерел у західній розвідці.

Відповідь Ірану на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії, ймовірно, координуватиметься з ліванським угрупуванням «Хезболла», зазначає видання.

Дев’яте ава або Тиша-бе’ав — один із скорботних днів у єврейському календарі. Це день національної жалоби, присвячений пам’яті про руйнування Першого та Другого Єрусалимських храмів. Як зазначають в агентстві, у звіті розвідки вказується, що ізраїльтяни можуть почуватися особливо вразливими цього дня, що може призвести до додаткових психологічних страждань.

Крім того, в Ірані помічені російські комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ) дальньої дії.

Декілька інших комплексів встановлені по всій країні в очікуванні відповіді Ізраїлю на іранську атаку.

Щонайменше 100 тис. ізраїльтян не мають можливості повернутися до країни через масове скасування рейсів до Ізраїлю на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, повідомляє ізраїльське телебачення.

Зовнішньополітичне відомство Ізраїлю запустило спеціальний онлайн-сервіс, за допомогою якого люди можуть повідомити про своє місцезнаходження та отримати подальші рекомендації щодо повернення на територію країни.

За даними ізраїльської газети The Times of Israel, щонайменше 18 міжнародних авіакомпаній скасували рейси до Тель-Авіва.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ