АКТУАЛЬНО

Ростислав Шурма може очолити “Укренерго” (Джерела)

Як повідомляють наші джерела в Офісі Президента, Ростислав Шурма може очолили “Укренерго” замість Володимира Кудрицького. Бенефіціаром даного призначення називають Ріната Ахметова, який зберіг вплив на свого екс-менеджера та має інтереси в енергетичному секторі України.

Нагадуємо, Президент України Володимир Зеленський своїм указом від 3 вересня 2024 року звільнив Ростислава Шурму з посади заступника керівника Офісу Президента.

Майже водночас з’явилась інформація про те, що наглядова рада національної компанії “Укренерго” ухвалила рішення про звільнення Володимира Кудрицького з посади голови правління.

Після прийняття рішення про звільнення Кудрицького на сторінці “Укренерго” у Фейсбук появилось повідомлення двох незалежних членів ради компанії:  Данієля Доббені та Педера Андреасена, які – заявили про свою дострокову відставку, назвавши рішення про звільнення Кудрицького “політично вмотивованим”.

“Рішення про дострокове звільнення керівника “Укренерго” є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав”, – йдеться у повідомленні.

Після звільнення Кудрицького тимчасово виконувати обов’язки голови “Укренерго” буде Олексій Брехт: член правління, який відповідає за експлуатацію та відновлення високовольтної інфраструктури.

Нового постійного керівника  “Укренерго”  мають обрати на конкурсі і,  як повідомляють наші джерела, переможцем буде оголошений Ростислав Шурма.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ