АКТУАЛЬНО

Розповсюдження повісток у спортзалах на Одещині: реакція військкому та ОТЦК

Інформація про видачу повісток в спортзалах Одеської області викликала обурення в мережі. Начальник Одеського Обласного Територіального Центру Комплектування та Соціального Захисту Олександр Охріменко зреагував на цю ситуацію, намагаючись пояснити обставини.

За його словами, видавання повісток в спортзалах може бути результатом недостатньої інформованості військовослужбовців, які можливо, не дуже добре ознайомлені з чинним законодавством. Це особливо може стосуватися військових, які через травми були відправлені з фронту.

Охріменко підкреслив, що керівництво ТЦК регулярно проводить розбори і роз’яснює ситуації, якщо такі випадки виникають. За його словами, інформація, що поширюється у соціальних мережах, не завжди відображає реальність, і військові відділи не порушують чинне законодавство під час воєнного стану.

Окрім того, він висловився щодо тверджень про утримання чоловіків у військкоматах після отримання повістки. За його словами, фактично ніхто не утримує представників або кандидатів на військову службу, а процес їх підготовки включає оформлення документів, медичні огляди та інші процедури.

Водночас, Охріменко визнав можливі недоліки у роботі, але зазначив, що цим питанням вже працюють. Наголосивши на тому, що в регіоні проводяться мобілізаційні заходи, він визнав, що реалізація плану мобілізації в області поки що не досягла необхідного рівня. Чоловіків направляють на навчання до військових центрів, де вони проходять підготовку, очікуючи можливого призову.

Наразі, ситуація продовжує розвиватися, і влада прагне усунути всі можливі недорозуміння та недоліки в роботі військових відділів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ