АКТУАЛЬНО

Втрати російських військ під Авдіївкою: інформація від Білого дому

Українські військові повідомили про знищення понад 13 тисяч російських солдатів під Авдіївкою від початку ворожого наступу у жовтні. Про це заявила прессекретар Ради національної безпеки США при Білому домі, Едрієнн Вотсон, в коментарі для CNN.

“З моменту початку наступу в жовтні, за нашими оцінками, російські військові зазнали понад 13 тисяч втрат уздовж осі Авдіївка-Новопавлівка та понад 220 бойових машин – еквівалент шести маневрених батальйонів лише за технікою,” – розповіла Вотсон.

Прессекретар також наголосила, що, незважаючи на спроби Росії взяти контроль над Авдіївкою, цей наступ не призвів до стратегічного успіху для країни-агресора.

За її словами, Путін, як і раніше, намагається завоювати Україну, але росіяни розраховують на військовий тупик, що може тривати всю зиму, як засіб послаблення підтримки України Заходом. Незважаючи на російські втрати та брак навченого персоналу, боєприпасів та обладнання, Росія сподівається виграти перевагу.

“Путін явно стежить за тим, що відбувається в Конгресі – і нам потрібно, щоб Конгрес вжив заходів цього місяця, щоб підтримати Україну у важкий для неї час,” – додала прессекретар.

Російське наступ під Авдіївкою триває вже кілька місяців, і українські військові активно протистоять окупантам. Британська розвідка теж попереджала про збільшення втрат Росії на 90% під час атак на Авдіївку. Збройні сили України також повідомили про значні втрати російських сил, залишених без 6 500 солдатів лише в районі Авдіївки з 10 жовтня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ