АКТУАЛЬНО

Розширення НАТО не спричинило війну в Україні, це рішення Путіна,-Ллойд Остін

Під час найбільшого в Азійсько-Тихоокеанському регіоні безпекового форуму “Діалог Шангрі-Ла” у Сінгапурі глава Міністерства оборони США, Ллойд Остін, відхрестився від заяв китайського представника, який спробував звинуватити розширення НАТО у війні в Україні. Замість цього, Остін наголосив на ролі президента Росії, Володимира Путіна, у конфлікті.

Остін підкреслив, що Росія вторглася в Україну через вирішення Путіна незаконно захопити територію свого сусіда, використовуючи його слабкість. Він підтвердив, що минуло два роки, а Путін так і не досягнув своїх стратегічних цілей у цьому конфлікті.

На запитання про можливе створення США “НАТО в Індо-Тихоокеанському регіоні”, Остін зазначив, що Сполучені Штати співпрацюють з країнами-партнерами, які ділять їхні цінності і віддані вільному та відкритому регіону. Він висловив підтримку такої співпраці в майбутньому.

“Ми працюють разом для досягнення цієї цілі, зміцнили відносини з нашими союзниками і бачимо, як інші країни зміцнюють свої відносини одна з одною, бо мають спільне бачення і цінності. Цю роботу ми продовжуватимемо і в майбутньому”, ‒ зазначив глава Пентагону.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ