АКТУАЛЬНО

Влада Фінляндії звинувачує Росію у саботажі та дезінформації

Фінляндія стикається зі зростаючими актами саботажу та дезорганізації, що викликані діяльністю Росії, яка проводить масштабні операції впливу в країні та інших європейських державах. Про це заявила міністр внутрішніх справ Фінляндії Лулу Ранне, повідомляє Reuters.

Ранне підкреслила, що НАТО і західні спецслужби, включно з фінськими, фіксують зростання ворожих дій з боку Росії в євроатлантичному регіоні. Це включає не лише регулярні кібератаки, а й акти вандалізму, підпали та штучно створену міграцію. «Ми стикаємося зі збоями, саботажем, пошкодженнями та штучно створеною міграцією, що викликає загальну невпевненість і сплутаність між правдою і дезінформацією», — зазначила вона.

Ранне повідомила, що триває розслідування багатьох інцидентів, які свідчать про можливу причетність Росії. Вона зазначила, що, згідно з інформацією, отриманою від цивільної та військової розвідки, існують чіткі ознаки російських операцій впливу. Цей вплив найбільш помітний у порушеннях GPS-зв’язку, які Фінляндія зафіксувала під час морських та повітряних пересувань.

Однак у Службі безпеки та розвідки Фінляндії (Supo) вважають, що деякі інциденти можуть бути випадками вандалізму і не обов’язково пов’язані з діями іноземних держав. Вони наголосили, що підвищена увага громадян до таких випадків може призводити до помилкових висновків.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ