АКТУАЛЬНО

Сербія на межі зняття з Євро-2024 через інциденти з вболівальниками

Ситуація на Чемпіонаті Європи з футболу 2024 року набирає обертів, коли Сербське футбольне представництво звернулося до УЄФА з проханням покарати вболівальників збірної Албанії та збірної Хорватії за “вигукування про сербів” під час очної зустрічі.

У зверненні зазначається, що інциденти сталися під час матчу у рамках другого туру турніру, коли група вболівальників з різних секторів стадіону активно кричала образливі гасла щодо сербської національності.

Зокрема, на стадіоні можна було почути “вбивай, вбивай, вбивай сербів”.

За словами представника Федерації футболу Сербії, такі дії на Євро-2024 є неприпустимими, тому вони вимагають, щоб європейський футбольний союз покарав хорватів та албанців.

Також в Сербії заявили, що вони нібито є “джентльменами” та не дозволяють собі таких дій.

Додамо, що сербські вболівальники на матчах своєї збірної вивішують російські прапори та скандують гасла про Путіна.

Що відомо про виступи Сербії на Євро

Збірна Сербії на Чемпіонаті Європи у Німеччині потрапила до групи С. Там її суперниками стали команди Англії, Словенії та Данії.

Перший поєдинок проти збірної Англії серби програли з рахунком 0-1. При цьому, національна команда Сербії намагалася створювати чимало моментів та навіть мала нагоду забити гол, однак фортуна була не на їхньому боці.

Далі, 20 червня Сербія гратиме матч другого туру Чемпіонату Європи з футболу проти збіги Словенії. Команді потрібно здобувати перемогу для того, щоб зберегти шанси на вихід з групи. У випадку поразки, шанси Сербії на вихід до 1/8 фіналу зведуться до мінімуму.

В останньому турі ця команда проведе поєдинок проти збіги Данії. Цілком ймовірно, що в цьому матчі сербам також потрібно буде обов’язково здобувати хоча б якісь залікові бали. В іншому випадку, серби можуть залишитися без плей-оф.

Нагадаємо, ми писали, де та коли дивитися матч між збірними України та Словаччини у рамках другого туру Євро-2024. Також ми повідомляли, де дивитися матчі Євро-2024 20 червня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ