АКТУАЛЬНО

Скандал на Тернопільщині: депутат та адвокат вимагали хабар

Тернопільська райрада опинилася під тінню корупційного скандалу, коли депутат і його адвокат виявились причетними до вимагання хабаря в розмірі 300 тис. доларів за вирішення “земельного” питання. За цим фактом була розпочата кримінальна справа, і правоохоронці оголосили підозру.

За інформацією Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро, депутат Тернопільської райради, який є заступником керівника місцевої територіальної громади, разом із своїм адвокатом вимагали хабар у сумі 300 тис. доларів від українського інвестора. Інвестор виявив бажання придбати агрокомпанію на території Тернопільщини, але стикнувся з вимогою високої хабарі за обіцянку надати допомогу у вирішенні земельних питань.

Зазначається, що під час цього корупційного сценарію також був виявлений нинішній власник підприємства, який пропонував покупцеві підкупити суддю, депутата і його адвоката. Мета цих дій – остаточне виведення землі підприємства в приватну власність.

Депутату райради оголосили підозру за прийняття хабаря, адвокату пред’явили звинувачення в одержанні неправомірної вигоди. Також керівнику агропідприємства повідомили про підозру за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі.

Усім підозрюваним може загрожувати до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ