АКТУАЛЬНО

Служба безпеки Грузії заявила про перехоплення вибухівки з України, призначеної для Росії

Служба державної безпеки (СДБ) Грузії повідомила про успішну блокаду транзиту вибухівочного матеріалу C-4 з України до Росії. Відповідно до заяви представника СДБ, ця вибухівка загальною вагою 14 кілограмів була прихована під виглядом акумуляторів електромобілів. Планувалося, що вантаж доставлять з Одеси через Румунію, Болгарію та Туреччину до Росії.

Вантаж був перехоплений на турецько-грузинському кордоні через пункт «Сарпі» 19 січня. Тріє вибухових пристроїв було вилучено на кордоні між Росією та Грузією, проте ще три залишилися в Тбілісі на конкретній адресі. За даними СДБ, організаторами процесу вважаються громадяни Грузії, України та Вірменії.

Одним із ключових фігур у цьому справі є громадянин України Андрій Шарашидзе, який у 2020 році балотувався до міської ради Одеси від партії «Слуга народу». До процесу, за даними слідства, були причетні також громадяни Грузії та Вірменії.

У СДБ не виключають, що вибухівка могла бути призначена для використання на території самої Грузії. Зараз правоохоронні органи розглядають справу за статтею про протиправне придбання, зберігання, носіння, виготовлення, перевезення, пересилання або збут вибухових речовин, а також можуть долучити до цього статтю про підготовку теракту.

Наразі українські дипломати та правоохоронці, а також сам Андрій Шарашидзе, учасник цієї справи, усно не коментують події. Ситуація залишається під контролем правоохоронних органів, і розслідування триває.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ