АКТУАЛЬНО

Спікер палати представників Майк Джонсон відмовився допомагати Україні навіть під прямим тиском президента Байдена

Як повідомляє Fox News, лідер республіканців заявив, що його позиція в цьому питанні залишається незмінною: спершу США зобов’язані забезпечити безпеку на своєму південному кордоні, і тільки потім можна буде обговорювати допомогу Україні.

Позиція спікера палати представників Майка Джонсона щодо України та міграційної політики “залишилася незмінною”, навіть незважаючи на тиск під час “напруженої” зустрічі в Білому домі, повідомляє Fox News. Республіканець заявив, що буде до кінця стояти на своїй вимозі, щоб питання зовнішньої допомоги розглядалися тільки після того, як буде вжито заходів щодо врегулювання кризи на кордоні США.

Таку заяву офіс спікера зробив після зустрічі в Білому домі у вівторок, де на Джонсона чинили тиск одразу троє інших лідерів представників конгресу і сам президент.

“Послання спікера Білому дому і колегам-лідерам конгресу було прямолінійним і залишається незмінним”, – заявив представник Джонсона в середу телеканалу Fox News Digital.

На думку спікера, перш ніж забезпечувати безпеку кордону іншої країни або фінансувати її пріоритети, США зобов’язані розібратися з кризою на своєму південному кордоні – а доти про жодну допомогу Україні не йтиметься.

Як зазначає видання, сам Джонсон, який зустрівся з Байденом віч-на-віч після безрезультатної бесіди, назвав свою позицію “відвертою і чесною” та висловив надію на якнайшвидше врегулювання питання. Водночас у заяві, зробленій у середу, спікер ясно дав зрозуміти, що, незважаючи на сильне бажання розібратися з цією проблемою, він залишив зустріч із тими ж пріоритетами, з якими прийшов.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ