АКТУАЛЬНО

Спростування статті Bild: Німеччина і США відкидають обвинувачення у “підштовхуванні” України до переговорів з Росією

У понеділок Федеративна Республіка Німеччина та Сполучені Штати Америки відкинули заяви, що містилися у статті німецького видання Bild, стосовно таємного плану, який мав би призвести до початку переговорів між Україною та Росією для завершення повномасштабної війни. Журналіст Bild Юліан Рьопке розглядав можливість такого сценарію, але офіційні представники ФРН та США визначили його як необгрунтовану і неінформовану інформацію.

Федеральний уряд Німеччини, відповідаючи на запит DW, відзначив, що стаття Bild не має наукових та фактичних підстав. Берлін утвердив свою готовність підтримувати Україну в захисті від російської агресії і підкреслив, що будь-які рішення про початок мирних переговорів повинні бути здійснені виключно за ініціативою української сторони.

“Для федерального уряду зрозуміло: Україна має визначити військові та політичні цілі у своїй оборонній боротьбі проти російської агресії. Лише Україна може призначити дату початку мирних переговорів”, – йдеться в офіційній відповіді представників ФРН.

Помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн, виступаючи на брифінгу, підтвердив, що у Вашингтоні немає політики “підштовхування” Києва до переговорів із Москвою. Він наголосив на тому, що Сполучені Штати залишаються вірними своєму підходу до ситуації в Україні і продовжують підтримувати суверенітет та територіальну цілісність країни.

Однак навіть при цьому спростуванні залишається ряд питань, що залишаються відкритими. Чи існує спроба сторін спровокувати обговорення можливості мирного вирішення конфлікту, чи це всього лише результат непорозумінь та неперевірених інформаційних джерел? Час покаже, які подальші кроки зроблять країни та як вирішиться напружена ситуація в регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ