АКТУАЛЬНО

США не братимуть участі у війні на Близькому Сході – Гарріс

Віцепрезидентка Сполучених Штатів, Камала Гарріс, підтвердила, що США не планують вводити свої збройні сили до Ізраїлю або сектору Гази. Про це вона заявила в інтерв’ю CBS News.

Гарріс наголосила, що Сполучені Штати не мають наміру відправляти бойові війська в регіон і що це питання закрите. Натомість США надають Ізраїлю обладнання, консультації та дипломатичну підтримку, але не диктують стратегію ведення війни.

Віцепрезидентка також наголосила на важливості відмінності між ХАМАС і палестинцями. Вона підкреслила, що палестинці заслуговують на безпеку, самовизначення і повагу. Вона також висловила позицію, що правила ведення війни мають дотримуватися, і гуманітарна допомога має бути надана.

Гарріс наголосила, що США залишаються зобов’язаними підтримувати Ізраїль та Україну, дві демократії, які зазнали нападу. Вона запевнила, що рішення надати додаткову допомогу Україні для захисту від агресії з боку Росії залишається незмінним.

Віцепрезидентка також зазначила, що конфлікт на Близькому Сході не відводить Україну на другий план, наголошуючи, що США продовжують підтримувати і стежити за обома ситуаціями одночасно.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ