АКТУАЛЬНО

США не зможуть довго протистояти Китаю та Росії

Нещодавно опублікована доповідь про національну оборону США викриває серйозні слабкості в оборонних можливостях країни. Згідно з документом, США не готові до тривалого конфлікту ні з Китаєм, ні з Росією, а тим більше з обома державами одночасно.

Про це йдеться в доповіді про національну оборону США, яку цитує видання Business Insider. Документ був опублікований у понеділок двопартійною комісією Конгресу.

У гіпотетичній війні з Китаєм Пентагон може вичерпати свої боєприпаси протягом «трьох-чотирьох тижнів». І загалом у США недостатньо зброї, щоб «стримати і відбити початкове вторгнення» з боку таких держав, як Китай.

Наприклад, інших важливих боєприпасів, таких як протикорабельні ракети, може вистачити лише на кілька днів. Дефіцит зберігається навіть після того, як США нещодавно активізували виробництво озброєнь для поставок Україні.

«Промислове виробництво США абсолютно недостатнє для забезпечення обладнання, технологій і боєприпасів, необхідних сьогодні, не кажучи вже про вимоги конфлікту між великими державами», – йдеться в їхній доповіді.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ