АКТУАЛЬНО

США, Південна Корея і Японія планують спільні навчання з усіма видами військ

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія планують провести свої перші масштабні тристоронні військові навчання наприкінці червня. Ці навчання, відомі під назвою Freedom Edge, будуть включати підрозділи сухопутних військ, ВМС, ВПС та кібервійськ. План навчань був узгоджений сторонами на безпековому форумі «Діалог Шангрі-Ла» в Сінгапурі, де вони обговорили стратегічне партнерство із метою посилення безпеки в регіоні, особливо в контексті загроз від Північної Кореї.

Назва Freedom Edge походить від двох раніше проведених більш масштабних вправ, які Сполучені Штати вже ведуть окремо з Південною Кореєю (Freedom Shield) і Японією (Keen Edge).

Ці навчання будуть охоплювати простори повітря, моря, підводного простору та кіберпростору, щоб відпрацювати координацію та спільну відповідь на потенційні загрози. У зв’язку зі значними провокаціями з боку Північної Кореї та очікуваним візитом президента Росії Володимира Путіна до КНДР, учасники навчань також готуються до можливих нових викликів для безпеки регіону.

В даний момент військові команди США, Південної Кореї і Японії визначають деталі майбутніх маневрів, включаючи розгляд участі американського авіаносця USS Theodore Roosevelt.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ