АКТУАЛЬНО

США підтримують позицію України про неможливість проведення виборів

США підтвердили, що розуміють позицію президента України Володимира Зеленського про те, що проведення президентських виборів у березні 2024 року наразі не актуальне. Ця позиція відповідає Конституції України, і США залишають питання про вибори на розсуд українців.

Представник Держдепартаменту США, Ведант Патель, зазначив, що Україна продовжує боротися за своє виживання через незаконну війну, яку веде Росія. Підкреслено, що понад 20% території України залишається окупованою, мільйони людей були змушені покинути свої домівки, і Росія продовжує завдавати ударів по цивільній інфраструктурі.

США також висловили своє зобов’язання підтримувати Україну в її боротьбі та підтримувати “обережний і конституційний підхід до збереження сильної демократії в умовах військового конфлікту”.

Президент Володимир Зеленський розглядає можливість перенесення президентських виборів через повномасштабну війну з Росією і неготовність проводити передвиборчу кампанію в таких умовах. Рішення про проведення виборів 31 березня 2024 року було оголошено, але потім заявлено про його перегляд, з урахуванням складних обставин. Нещодавно Зеленський підтвердив, що наразі проведення виборів не актуальне в умовах війни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ