АКТУАЛЬНО

США провели успішні польові випробування нових гіперзвукових ракет Dark Eagle

США завершили черговий етап випробувань нових гіперзвукових ракет Dark Eagle, які продемонстрували свої можливості в умовах польових тестів. Ця ракета, розроблена компаніями Lockheed Martin і Northrop Grumman, має дальність ураження до 3000 км і швидкість, що перевищує 22 тисячі кілометрів на годину. Під час випробувань ракетний комплекс продемонстрував високу інтеграцію з іншими бойовими підрозділами та системами командування і управління.

Крім недавніх, Dark Eagle вже пройшов і інші випробування, включно з комплексним навчанням цього року на Тихоокеанському ракетному полігоні в Кауаї, Гаваї. Поточні ж випробування показали, що комплекс може інтегруватися з іншими бойовими підрозділами, а також системами командування і управління протягом тривалих періодів часу.

Також з’явилися подробиці і про саму пускову установку. Гіперзвукова ракета Dark Eagle класу «земля-земля» розроблена компаніями Lockheed Martin і Northrop Grumman і призначена для придушення вогню супротивника на великій дальності та знищення важливих цілей на відстані до 3000 км.

У систему входить мобільна пускова установка з двома контейнерами, кожен з яких містить ракетний прискорювач. Ракета виштовхує корпус, що планує, на велику висоту, з якої він під контролем летить до своєї мети, досягаючи приголомшливої максимальної швидкості 17 Махів!

Тобто, швидкість «Темного Орла» перевищує 22 тисячі кілометрів на годину, що дає змогу, фактично, просто пролітати повз системи ППО, ніби їх там і немає.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ