АКТУАЛЬНО

Сполучені Штати попередили, що найближчі місяці будуть дуже важкими для України

За словами координатора Ради національної безпеки Білого дому, Джона Кірбі, Конгрес США потрібно невідкладно прийняти рішення щодо надання підтримки Україні.

Він зазначив, що найближчі місяці будуть критичними для захисту України, і бойові дії, які відбуватимуться на її території, мають визначне значення для її безпеки.

Кірбі наголосив, що російські військові сили продовжують проводити атаки на Україну за допомогою безпілотників та ракет. Він зазначив, що українським військовим доводиться приймати складні рішення щодо вибору зброї та боєприпасів через обмежені запаси.

Водночас Росія продовжує отримувати зовнішню підтримку від Ірану та Північної Кореї, включно з постачанням балістичних ракет. Кірбі також повідомив, що російська сторона налагодила власне виробництво безпілотників та інших військових систем.

Кирбі підкреслив, що адміністрація США має намір підтримувати Україну і нагадав про чітке зобов’язання президента Джо Байдена забезпечити успіх та незалежність України зі відновленими кордонами та повною суверенністю. Він також зазначив, що США прагнуть продовжувати надавати Україні необхідну підтримку для досягнення цих цілей.

На 20 січня спікер Палати представників Конгресу США, Майк Джонсон, заявив, що Україна не отримала запрошену зброю від США для ведення воєнних дій. Він наголосив на тому, що Білий дім повинен спочатку виконати свої попередні зобов’язання, перш ніж просити про нові мільярди доларів для допомоги українським військам. Республіканці очікують відповіді з адміністрації президента.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ