АКТУАЛЬНО

США сприятимуть зростанню виробництва неамериканської зброї для України

Оголошений нещодавно пакет допомоги від США для України може мати важливі наслідки для стимулювання європейської військової промисловості. Зокрема, гроші, які передбачає цей пакет, спрямовані на підтримку української оборонної галузі та зменшення продажу російської зброї.

Цей пакет був оголошений минулого тижня держсекретарем Ентоні Блінкеном. У рамках цього плану, США виділять 2 мільярди доларів на підтримку України через програму іноземного військового фінансування (FMF). Ця програма призначена для допомоги союзникам та партнерам США у закупівлі американської військової техніки.

За словами Блінкена, основними цілями цього пакету є фінансування закупівель американської зброї Україною, розвиток українського оборонного виробництва та підтримка закупівель неамериканської військової техніки.

Значна частина цих коштів, за словами представника Держдепартаменту, буде використана на закупівлю зброї для України. Однак частина грошей буде спрямована на стимулювання виробництва військової техніки та інших продуктів у Європі, які відповідають потребам України. Зокрема, Болгарія, Румунія та Чорногорія розглядаються як потенційні кандидати для інвестування.

План може передбачати субсидування східноєвропейських закупівель американської зброї за умови, що ці країни також інвестуватимуть у власне виробництво військової техніки. Також передбачається зобов’язання частини виробленої зброї передавати в дар Україні.

Додаткові кошти можуть бути використані на оплату нової американської зброї для заміни застарілої радянської техніки. Хоча регіони, такі як Латинська Америка чи Африка, можуть бути включені в програму, це буде на другому плані пріоритетів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ