АКТУАЛЬНО

США тривожать нові зв’язки між Росією та Північною Кореєю

Адміністрація Байдена ще більше насторожена ростом військового союзу між Російським президентом Володимиром Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, оскільки це може призвести до посилення ядерного потенціалу Пхеньяну та збільшення напруженості в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Також висловлюються занепокоєння можливістю провокаційних військових дій Північної Кореї, які можуть статися найближчим часом перед президентськими виборами у США, можливо, за сприянням Росії. Згідно з ними, цей момент може бути обраний для того, щоб створити турбулентності в іншій частині світу, поки американці визначають свого наступного президента.

В найближчі тижні очікується візит Путіна до Північної Кореї для зустрічі з Кімом, і американські посадовці вважають, що це може призвести до укладання нової угоди щодо поставок військових технологій Пхеньяну.

За словами американських розвідників, Путін може надавати Північній Кореї технології атомних підводних човнів і балістичних ракет в обмін на велику кількість боєприпасів.

Чиновники також висловлюють стурбованість, що Росія може допомогти Північній Кореї завершити розробку першого підводного човна з можливістю запуску ядерних ракет.

Американські чиновники визначили, що їм не відомо, які саме технології передає Росія Північній Кореї, оскільки обмін військовими технологіями не так легко відстежити, як поставки зброї.

Невідомо, чи буде Путін підтримувати Кіма в провокаційних діях, але експерти вважають, що Китай, який також має тісні стосунки з Росією, не бажає нестабільності в регіоні.

Щодо співпраці між Росією і Північною Кореєю, США і Південна Корея звинуватили Північну Корею у передачі зброї Росії для використання проти України, але обидві країни відкинули ці обвинувачення.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наказав модернізувати артилерію, випробовуючи нові військові системи під час свого візиту на виробничі підприємства, що може бути пов’язане з розробленням нових снарядів для постачання “російської військової машини проти України”. Північна Корея також може постачати Росії нові реактивні системи залпового вогню, включаючи недавно випробувану 240-міліметрову РСЗВ з “керованими” снарядами.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ