АКТУАЛЬНО

США збільшать допомогу Україні на енергетику: 500 мільйонів доларів на захист від російських атак

17 листопада 2023 року, Сполучені Штати підтвердили своє намір виділити додаткові $500 мільйонів допомоги Україні для підвищення стійкості її енергетичної системи. Це рішення прийнято в контексті загроз російських ударів, які ставлять під загрозу енергетичну інфраструктуру країни.

Під час брифінгу помічник держсекретаря США з питань енергетичних ресурсів, Джеффрі Паєтт, заявив: “Сполучені Штати вже надали Україні понад 520 мільйонів доларів допомоги на енергетичний сектор. Ми знаємо, що на підході – ще 500 мільйонів доларів.” Він також відзначив, що ці кошти будуть спрямовані на термінові потреби, зокрема, на пошук нових трансформаторів та потужностей для відновлення енергетичної інфраструктури України.

Зазначено, що цей крок є реакцією на російську агресію та спрямований на захист України від можливих атак, зокрема, в контексті спроб Росії використати зимові умови як інструмент впливу. Представник Держдепартаменту також висловив переконання, що будь-які спроби Путіна використовувати зиму як інструмент війни зазнають невдачі.

США також активно співпрацюють з українським урядом у розбудові децентралізованої енергетичної системи, яка повністю інтегрована до енергосистеми Європи. Це сприятиме підвищенню стійкості та незалежності українського енергетичного сектору від зовнішніх загроз.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ