АКТУАЛЬНО

Стівен Кінг підтримав наступ українських сил на території Росії

Відомий американський письменник Стівен Кінг, який здобув популярність як “Король жахів”, продовжує активно підтримувати Україну в її боротьбі з агресією Росії. 1 вересня Кінг зробив новий публічний коментар у мікроблозі X, прокоментувавши українську військову операцію на території Росії, що розпочалася на початку серпня.

У своєму пості Кінг не шкодував слів для оцінки ситуації, написавши: “Росіяни отримують свою порцію лайн*, і вони на це заслуговують. Зрештою, вони це почали.” Це висловлювання, як і раніше, підкреслює його рішучу підтримку українців у їхній боротьбі за незалежність і суверенітет.

Кінг, як відомо, не вперше висловлюється на підтримку України. Ще на початку повномасштабного вторгнення він активно демонстрував свою солідарність, публікуючи фотографії у футболці з написом “I stand with Ukraine” та використовуючи фрази “Слава Україні!” у своїх постах.

У березні 2022 року Кінг оголосив про припинення контрактів на видання своїх книг у Росії, що стало частиною його активної позиції проти агресії Кремля. Восени того ж року він також прокоментував ситуацію з вибухом на Кримському мосту, назвавши заяву росіян про акт терору ідіотизмом.

Кінг також не обійшов увагою внутрішню політику США. Він критикував республіканців, які заблокували допомогу Україні, назвавши їх дії, що фактично підривали зусилля США у підтримці українського війська, неприпустимими.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ