АКТУАЛЬНО

Столтенберг: Україна не отримає запрошення до НАТО на саміті Альянсу у липні

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг під час пресконференції у Києві заявив, що Україна не отримає запрошення на саміті Альянсу у липні. Він зазначив, що хоча Альянс робить все можливе для того, щоб Україна стала членом НАТО, для прийняття такого рішення потрібен консенсус всіх членів Альянсу, а такий консенсус наразі важко досягти.

“Коли час буде відповідним, Україна одразу стане членом НАТО. Ми робитимемо все для цього. Для того, щоб це рішення було прийнято, нам необхідно, щоб усі члени Альянсу з цим погодилися, нам потрібен консенсус. Я не очікую, що такої згоди нам вдасться досягти на саміті у липні, але я думаю, що ми зможемо продемонструвати, що ми наближаємо Україну до членства”, – сказав Столтенберг.

Це заявлення Столтенберга свідчить про те, що питання членства України в НАТО залишається актуальним, але його реалізація потребує часу та широкої підтримки всіх членів Альянсу. Тим часом, НАТО продовжить підтримку України та роботу над зміцненням партнерства між Україною та Альянсом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ