АКТУАЛЬНО

Столтенберг закликав дозволити Україні використовувати західну зброю проти цілей у Росії

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-партнери дозволити Україні наносити удари по військовим цілям на території Російської Федерації за допомогою західної зброї. “Настав час для союзників розглянути питання про зняття деяких обмежень, які вони наклали на використання зброї, яку вони надали Україні. Особливо зараз, коли значна частина бойових дій відбувається в Харківській області, недалеко від кордону, відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території дуже ускладнює її захист”, – зазначив Столтенберг.

Коментуючи наступ росіян на Харківщині, глава НАТО підкреслив, що не очікує, що ці дії призведуть до прориву Росії. “Вони продовжуватимуть тиснути і завойовувати незначні позиції, готові заплатити дуже високу ціну за ці незначні здобутки”, – додав він.

Столтенберг також висловив критику на адресу європейських членів НАТО. “Європейські союзники пообіцяли один мільйон артилерійських снарядів. Ми не бачили нічого близького до цього”, – підкреслив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ