АКТУАЛЬНО

Створення $100 млрд фонду військової допомоги Україні до липня – НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив надію, що до липневого саміту Альянсу союзники зможуть домовитися про створення нового довгострокового фонду для підтримки України.

Він висловив впевненість у тому, що країни-члени НАТО погодяться на угоду про фінансування України до липня, хоча деякі з них висловили сумніви щодо цього на тлі останніх обговорень.

Столтенберг зауважив, що незалежно від перспектив закінчення війни в Україні, необхідно підтримувати країну протягом тривалого періоду, зміцнюючи її оборону для запобігання майбутній агресії.

Він підкреслив, що важливо надавати військову підтримку для вигнання російських військ з України та примусити президента РФ Володимира Путіна відмовитися від його цілей стосовно окупації.

Столтенберг раніше заявив про необхідність забезпечити довгострокову підтримку України із спільної пропозиції щодо фонду на 100 мільярдів євро, але пізніше уточнив, що обговорення щодо нового багаторічного фонду тривають, включаючи діалог із українською стороною.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав ідею генерального секретаря НАТО, але відзначив, що у нинішній фінансовій ситуації реалізація такої угоди є малоймовірною.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ