АКТУАЛЬНО

Тренування 120 тисяч солдатів у Сибіру: підготовка до штурму Харкова

Згідно з інформацією, опублікованою журналом The Economist, Росія мобілізує велику кількість військових з метою можливого нападу на Харків. Це може бути як реальна загроза, так і складова інформаційної кампанії для залякування українців. За даними видання, Росія тренує близько 120 тисяч військових у Сибіру, які, можливо, готуються до можливого наступу на Харків.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Росія планує мобілізувати ще 300 тисяч військових у червні. Харків вважається одним із можливих напрямків для майбутнього нападу.

Зазначається, що Росія тренує шість дивізій у Східному Сибіру, що може свідчити про підготовку до можливого наступу на Харків. Проте, такий напад для Росії буде складною задачею, особливо з огляду на велику оборонну міць міста. У минулому, в 2022 році, коли Росія намагалася захопити Харків, їй це не вдалося через сильний опір українських військ.

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, можливе планування Росією нападу на Харків може бути спрямовано на дестабілізацію ситуації в Україні та психологічний тиск на місцеве населення.

Зазначається також, що російські атаки на Бєлгород, прилеглі до Харкова, спричиняють занепокоєння в західних країнах. Очікується, що Росія може розпочати новий наступ наприкінці травня, але конкретних змін на фронті на даний момент не прогнозуються.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ