АКТУАЛЬНО

Створення Казахстаном інноваційного хабу в Саудівській Аравії

У Ер-Ріяді відбулося шосте засідання міжурядової Комісії Казахстан – Саудівська Аравія, під час якого було урочисто підписано протокол щодо спільного створення інноваційного хабу.

За вказаним протоколом сторони висловили намір відкрити спільний інноваційний центр в Ер-Ріяді. Аналітики Міжурядового Центру Розвитку Інновацій та Продуктивності (МЦРІАП) підкреслюють, що ця ініціатива стане ключовим кроком для розширення міжнародної підтримки казахстанських IT-рішень та стартапів на світових ринках, зокрема в арабських країнах.

Перший віце-міністр Мінцифри Казахстану, Каниш Тулеушин, закликає саудівську сторону об’єднати зусилля для створення інноваційного центру. Він висловив надію, що спільний досвід дозволить створити динамічну міжрегіональну технологічну екосистему.

У попередніх повідомленнях також було зазначено, що влада Казахстану вирішила екстрадувати до Росії експерта з кібербезпеки Микиту Кисліцина, хоча США також подали запит на його екстрадицію. У США його підозрюють у незаконному отриманні особистих даних.

Також варто відзначити, що крім офіційної дружини експрезидента Казахстану, у нього є друга дружина, з якою він уклав шлюб за мусульманськими звичаями, а також двоє синів від цього шлюбу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ