АКТУАЛЬНО

Сирському доведеться нелегко – Києву не вистачає боєприпасів і людей, передає CNN

Після багатьох днів, повних чуток, Володимир Зеленський змістив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ і поставив на його місце Олександра Сирського. Але як пише на своєму сайті CNN, Сирському доведеться зіткнутися з серйозними проблемами, що залишилися від його попередника.

Так, українська армія потерпає від нестачі зброї, поки адміністрація Байдена намагається схвалити виділення їй нової допомоги. А Європа зізнається, що в кращому разі виробить половину від обіцяної кількості боєприпасів.

Крім того, не вистачає Україні й військовослужбовців. Ще Залужний закликав до нової мобілізації, критикував закони, які дозволяють українцям уникати призову. Але не тільки самі українці не хочуть іти воювати, а й Зеленський побоюється, що уряд не потягне фінансово велику армію.

В умовах, коли в Росії більше і зброї, і людей, Україна хотіла зробити ставку на безпілотники. Однак і в цій сфері не вдалося досягти переваги, оскільки Росія швидко адаптується, зокрема й до такого способу ведення бойових дій.

Нарешті, у Залужного була популярність, а Сирського часом називають Генерал 200 за його готовність жертвувати солдатами. Тож йому доведеться непросто на новому місці, робить висновок CNN.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ