АКТУАЛЬНО

Ситуація в енергосистемі України покращиться вже скоро – Галущенко

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, під час “години запитань до Уряду” висловив оптимізм щодо найближчого поліпшення ситуації в енергосистемі країни. Він наголосив, що уже найближчим часом українська енергосистема відчує позитивні зміни.

Галущенко зазначив, що основною причиною майбутнього поліпшення є ефективна організація ремонтної кампанії на об’єктах генерації. “Ми побудували ремонтну кампанію таким чином, щоб атомна генерація могла працювати повним складом протягом осінньо-зимового періоду. Всі строки адаптовані відповідно до цієї мети”, – сказав міністр.

З урахуванням складних умов, зокрема постійних обстрілів та аномальних погодних явищ, фахівці працюють над максимально швидким виконанням ремонтних робіт. При цьому головним пріоритетом залишається безпека – як ядерна, так і радіаційна.

Галущенко відзначив, що спеціалісти “Енергоатому” докладають максимум зусиль для якнайшвидшого перезавантаження палива та запуску блоків у роботу. Ці дії мають забезпечити стабільну роботу атомних електростанцій під час холодного періоду.

Міністр також підкреслив, що Уряд разом з енергетиками вживає низку важливих заходів для покращення ситуації в енергосистемі. Завдяки цим заходам, українці можуть очікувати на стабілізацію та підвищення надійності постачання електроенергії вже найближчим часом.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ