АКТУАЛЬНО

Таїланд планує приєднатися до БРІКС, щоб зміцнити свій міжнародний вплив та економічні можливості

Кабінет Міністрів Таїланду схвалив ініціативу щодо приєднання країни до БРІКС під головуванням Росії. Це стане кроком у збільшенні міжнародного впливу Таїланду, стверджує речник уряду Чай Вачаронке. Він зауважує, що членство в цьому блоку дозволить Таїланду активніше долучатися до формування нового світового порядку.

Згідно з останніми повідомленнями, Єгипет, Ефіопія, Іран і Об’єднані Арабські Емірати уже приєдналися до БРІКС з першого січня. Таїланд стоїть у черзі для вступу разом із ще 15 країнами.

Уряд Таїланду відзначив, що країни, які виявили бажання приєднатися до БРІКС, отримали запрошення на 16-й саміт, запланований у Казані з 22 по 24 жовтня. Участь у цьому заході вважається можливим прискоренням процесу вступу Таїланду та зміцненням його позицій серед країн, що розвиваються.

Крім того, Таїланд висловив бажання подати заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), який об’єднує 38 найбільш розвинених країн світу.

З першого січня 2024 року БРІКС розширився новими членами, до яких приєдналися Єгипет, Іран, Об’єднані Арабські Емірати та Ефіопія. Також до блоку запросили Аргентину та Саудівську Аравію, однак, новий президент Аргентини Хав’єр Мілей відмовився від вступу, а в Ер-Ріяді вирішили відкласти рішення.

БРІКС, який утворився у 2009 році, має на меті підвищити вплив своїх учасників у світі та реформувати міжнародні фінансові інституції для кращого представництва країн з економікою, що розвивається.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ