АКТУАЛЬНО

Таїланд виганяє агресивних мавп, які стали загрозою для життя людей

Місцева влада міста Лопбурі в Таїланді розпочала широкомасштабну кампанію з депортації диких мавп, які стали причиною серйозних турбот для мешканців і туристів.

За відомостями, опублікованими у засобах масової інформації, бродячі мавпи вже давно стали невід’ємною частиною образу міста, розташованого за 140 кілометрів на північ від Бангкока. Однак їхня агресивна поведінка стає все більш проблематичною. Відеозаписи, на яких мавпи крадуть їжу у місцевих жителів і навіть нападають на людей, розповсюджуються в соціальних мережах.

Через це деякі магазини були змушені вжити заходів безпеки, щоб убезпечити свій товар від непроханих гостей.

“Коли навколо багато мавп, покупці стають нервовими і уникають магазину. Тільки постійні клієнти не відчувають цього страху”, – відзначив продавець Супапорн Тантівонг.

Мер міста Чамроен Салачіп підтверджує, що мавпи, які раніше привертали увагу туристів, тепер стають загрозою для бізнесу через втрату прибутку в магазинах і торгових центрах.

Кілька випадків конфліктів між мавпами та людьми останнім часом переконали владу міста Лопбурі в необхідності негайних заходів. Планується відловити та вивезти за межі міста більшість приматів.

“Після завершення операції ми також проведемо велике прибирання по всьому місту і відновимо зовнішній вигляд будівель, щоб відновити довіру мешканців”, – заявив мер.

Перший етап плану передбачає розстановку кліток-пасток по місту і приманювання мавп улюбленими ласощами. Після того, як мавпи звикнуть до нових об’єктів, їхня обережність перед голодом має програти.

Зауважується, що план вже почав давати результати, і вдалося впіймати декілька мавп. Проте це лише початок, оскільки за оцінками, по вулицях міста розгулюють близько 2500 мавп.

При цьому влада має намір залишити в місті певну кількість мавп, щоб зберегти імідж Лопбурі як міста мавп у Таїланді.

“Завдяки інтелекту мавп, якщо деякі з них потраплять у клітку і будуть спіймані, інші не будуть ризикувати, щоб отримати їжу, оскільки вони вже дізналися, що сталося з їхніми товаришами”, – зауважив Патарапол Манееорн, який представляє Департамент національних парків, охорони дикої природи та рослин Таїланду.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ