АКТУАЛЬНО

ТЦК незаконно позбавляють волі українців

Порушень у роботі ТЦК стало більше. Найголовніше порушення, яке вчиняють воєнкоми по всій Україні – це позбавлення волі людей, яких хочуть мобілізувати примусово. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на адвоката Катерину Онищенко.

“Найголовніше порушення, яке ми отримуємо як адвокати, і неодноразово читали в ЗМІ – це позбавлення волі людини, коли йде примусова мобілізація в прямому сенсі. Коли людину хапають за руки, забирають посвідчення, паспорти і примусово доставляють у ТЦК. Це найгрубіше порушення прав людини і громадянина”, – підкреслила адвокат.

Щодо цього проводяться службові розслідування. Однак таких випадків не стає менше, їх кількість, навпаки, збільшується.

“Крім того, ми як адвокати опрацьовуємо клієнтські звернення, коли людину тримають поза її волею у військкоматі та примусово вручають повістки. Якщо ти не підпишеш повістку, тебе не випустять звідси, забирають засоби зв’язку, телефони, щоб людина не змогла скористатися своїм правом на дзвінок адвокату, виклик поліції, або навіть повідомити своїх рідних і близьких, де вони перебувають. На мою думку, це найгрубіше порушення з боку працівників військкомату”, – додала Катерина Онищенко.

Зі свого боку зазначимо, що в умовах тотальної та незаконної мобілізації дедалі більше українців розуміє, що влада лише робить гірше, “закручуючи гайки” власному народу. Так, дії ТЦКшників уже спровокували глибокий розкол і відторгнення серед населення. Причому, особливої надії на те, що влада ухвалить “нормальний” закон про мобілізацію немає. Адже презентований учора новий проєкт закону дав зрозуміти, що “поступки”, які влада планує зробити під час його ухвалення та обговорення, не тільки не змінюють антинародного характеру ініціативи, а й ускладнюють життя військовозобов’язаних українців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ