АКТУАЛЬНО

Telegram співпрацюватиме з правоохоронцями

Месенджер Telegram оголосив про намір співпрацювати з правоохоронними органами різних країн, передаючи їм номери телефонів та IP-адреси користувачів “у відповідь на обґрунтовані юридичні запити”. Це рішення викликане необхідністю посилення безпеки та боротьби з злочинністю в умовах зростання кіберзагроз.

Про це повідомив засновник месенджера росіянини Павло Дуров.

“Ми дали ясно зрозуміти, що IP-адреси та номери телефонів тих, хто порушує наші правила, можуть бути розкриті відповідним органам у відповідь на обґрунтовані юридичні запити. Ці заходи мають відлякати злочинців”, – написав Дуров.

Дуров підкреслив, що пошук у месенджері “призначений для знаходження друзів і новин, а не для просування нелегальних товарів”. До арешту на це в Телеграмі закривали очі.

Нагадаємо, засновника месенджера Telegram Павла Дурова затримали в аеропорту “Ле Бурже” під Парижем 24 серпня. Через п’ять днів Дурова звільнили під судовий нагляд із зобов’язанням внести заставу в розмірі п’яти мільйонів євро. Йому заборонили залишати Францію.

У прокуратурі Парижа заявили, що засновник Telegram Павло Дуров підозрюється у 12 злочинах. Серед них – відмова надати інформацію за запитами уповноважених органів, співучасть у зберіганні зображень неповнолітніх порнографічного характеру, співучасть у поширенні наркотиків, співучасть у поширенні хакерських програм.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ