АКТУАЛЬНО

Фахівці назвали можливі ризики для здоров’я працівників

Науково-дослідний інститут праці ім. Ізмерова визначив негативні впливи офісної роботи на здоров’я людини. Згідно з експертами, ця професійна діяльність може сприяти розвитку захворювань серцево-судинної та нервової систем.

Причинами проблем в офісному середовищі вважаються нерегулярний та напружений робочий графік, стреси, низька активність і некоректні умови праці. Фахівці визначають погану якість повітря через перевищене навантаження, недостатню вентиляцію та неякісну роботу системи вентиляції серед факторів, що призводять до цих проблем.

Серед можливих наслідків роботи в офісі відзначають невротизм, збільшену тривожність та емоційне перенапруження. У чоловіків може спостерігатися зниження репродуктивних функцій, а у жінок – гінекологічні захворювання.

Частим явищем серед працівників офісів є “професійне вигоряння”, яке може негативно впливати на якість роботи та загальний стан людини. Щоб зменшити ймовірні ризики, фахівці рекомендують проводити активну розминку принаймні один раз на годину, відновлювати водно-сольовий баланс, приймати вітаміни E і D, а також магній В6 для полегшення стресових ситуацій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ