АКТУАЛЬНО

Теракт у московському “Крокусі”: РФ офіційно звинуватила голову СБУ Малюка

Російське Міністерство закордонних справ (МЗС) висунуло вимогу до української влади щодо видачі голови Служби безпеки України Василя Малюка, якого вони називають відповідальним за терористичні акти в Російській Федерації.

Заява з’явилася на сайті МЗС Росії в неділю, 31 березня 2024 року. У документі вказується, що саме Малюк має стояти за серією вибухів на території РФ та окупованих регіонах протягом 2023-2024 років.

“Російське Міністерство закордонних справ повідомляє, що проведені компетентними органами слідчі дії вказують на участь Малюка у цих злочинах”, – йдеться у заяві.

Також зазначається, що до “терактів із застосуванням вибухових пристроїв”, за якими, за думкою російських дипломатів, стоїть Україна, вони включають загибель російських пропагандистів Дар’ї Дугіної та Владлена Татарського, а також інциденти на Кримському мосту та в Санкт-Петербурзі.

У заяві зазначається, що МЗС Росії вимагає виконання цих вимог в рамках міжнародних конвенцій про боротьбу з бомбовим тероризмом та фінансуванням тероризму. Також вона наголошує на арешті Малюка за рішенням Басманного суду Москви за обвинуваченням у терористичному акті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ