АКТУАЛЬНО

Терористи ХАМАС не володіють інформацією щодо долі ізраїльських заручників

У Секторі Гази триває сотий день війни між Ізраїлем та терористичною організацією ХАМАС. Терористи висловили невпевненість щодо місцезнаходження “багатьох” ізраїльських заручників, ймовірно, вказуючи на їхню загибель. Сімейства заручників провели 24-годинну демонстрацію в Тель-Авіві, закликаючи до більш рішучих заходів для звільнення своїх близьких.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог висловив підтримку родинам заручників і обіцяв докладати зусиль, щоб доля їхніх родичів не залишалася невідомою. У виступі на пресконференції прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив впевненість у досягненні перемоги в цьому конфлікті, стверджуючи, що жодні обмеження не зупинять його уряд.

Протягом ночі в Секторі Гази, підконтрольному ХАМАСу, повідомляється про понад 100 загиблих в результаті бойових дій. Загальна кількість жертв за 100 днів війни, зокрема на Західному березі річки Йордан, за даними місцевих органів, становить 23 708 палестинців. Крім того, внаслідок конфлікту загинули 148 працівників ООН, 337 медичних працівників і 82 журналісти.

Ізраїльська армія повідомляє про зазначені бойові втрати, стверджуючи, що в період з 7 жовтня по 13 січня загинули 314 військових. Ці втрати включають більше 200 військовослужбовців, які були втрачені під час наземної операції в Секторі Гази та на північному фронті.

Додатково, на минулих вихідних Армія оборони Ізраїлю оголосила про нові успіхи в ході військових операцій. За її даними, були усунені численні ракетні установки на півночі Палестинських територій. Також у Секторі Гази, за ізраїльськими військовими, були ефективно знищені десятки готових до використання ракетних установок терористів, а також повідомлено про ліквідацію командного центру ХАМАСу та виявленої там зброї.

Наприклад, на кордоні з Ліваном відбулися нові бойові зіткнення. Ізраїльська армія повідомила про знищення трьох озброєних диверсантів, які “проникли на ізраїльську територію з Лівану” та відкрили вогонь по військовослужбовцях. Раніше було повідомлено про чотирьох бойовиків з Лівану, які вторглися до Ізраїлю. За звітами, п’ятеро ізраїльських солдатів отримали поранення внаслідок цих бойових дій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ