АКТУАЛЬНО

Трагедія в Карачі: масштабна пожежа в ТЦ призвела до 11 загиблих і 35 поранених

У пакистанському місті Карачі сталася смертельна пожежа в одному з торгових центрів, що призвела до загибелі щонайменше 11 людей і поранення 35. Пожежа виникла на четвертому поверсі шестиповерхової будівлі, де перебувало понад 60 осіб.

Шахід Хусейн, представник соціальної організації Chippa, яка керує рятувальною службою, повідомив, що рятувальники доставили 11 тіл загиблих до лікарень, а 35 людей отримали поранення, з яких семеро перебувають у важкому стані. Причина пожежі, за словами Хусейна, полягає в короткому замиканні генератора, яке спричинило вогонь на двох поверхах.

Шаббір Алі, речник Міністерства охорони здоров’я, підтвердив інформацію про кількість загиблих і поранених. У Пакистані, жертви пожеж часто стають наслідком ігнорування будівельних норм безпеки, що робить такі трагедії загальним явищем у країні. Зокрема, в 2012 році під час пожежі на швейній фабриці в Карачі загинули щонайменше 250 робітників, а в квітні 2023 року четверо пожежників загинули під час подібної трагедії. У серпні 2021 року пожежа на хімічному заводі в Карачі забрала життя щонайменше 10 людей.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ