АКТУАЛЬНО

Троє спостерігачів ООН отримали поранення під час патрулювання кордону в Лівані

Троє спостерігачів миротворчої місії ООН та їхній перекладач отримали поранення під час пішого патрулювання кордону на півдні Лівану у суботу, коли поруч з ними розірвався снаряд.

Обстріл миротворців, як заявили у Тимчасових силах ООН в Лівані (UNIFIL), є неприпустимим. UNIFIL, які допомагають контролювати ізраїльсько-ліванський кордон, наголосили на необхідності гарантувати безпеку персоналу ООН.

Поранені співробітники були доставлені до лікарні. Причини вибуху залишаються предметом розслідування.

“У відповідності з міжнародним гуманітарним правом, всі сторони несуть відповідальність за забезпечення захисту некомбатантів, включаючи миротворців, журналістів, медичний персонал та цивільне населення. Ми закликаємо всі сторони припинити нинішні інтенсивні перестрілки”, – заявили в UNIFIL.

Два джерела в силових структурах повідомили агентству Reuters, що спостерігачі були поранені, мабуть, в результаті удару з боку Ізраїлю, але ізраїльські військові заперечують, наголошуючи, що обстріл вівся не саме в цьому районі.

“Незважаючи на повідомлення, (ізраїльські військові – прим.) не проводили обстріл автомобіля UNIFIL у районі Рмейш сьогодні вранці”, – йдеться в повідомленні.

Ізраїльські військові та пов’язана з Іраном “Хезболла” майже щодня обмінюються вогнем через кордон з 7 жовтня, коли почався нинішній конфлікт в Газі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ